Tällä viikolla huomasimme, että Talin alaparkkipaikka on ollut täynnä autoja. Ihmetystä se herätti sen takia, että hiihtolatuja kentällä ei enää ole eikä Kartanolla ole ollut isoja juhlia.

Talin kunniajäsen ja aktiivinen lintuharrastaja, Asko Arkkola kävi toimistossa tiistaina kertomassa, että ette usko, mutta kentän metsikössä on havaittu viisi lehtopöllön poikasta. Tämä oli tietysti itse nähtävä.

Saavuimme paikalle, ja siellä oli sankoin joukoin lintubongareita ja ulkoilijoita ihastelemassa poikasia. Pörröiset höyhenpallot erottautuvat hyvin koivikon seasta. Kahta aikuista lehtopöllöä ei niin helposti erota, koska ovat hyvin piilossa, sillä koivun rungon väritys sopii asuun täydellisesti.

Vierailijoita riittää varmasti koko viikonlopun. Haluamme muistuttaa tässä yhteydessä, että metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika on alkanut koko maassa 1.3.

Koirien kiinnipitoajan kunnioittaminen on tärkeää, jotta luonnoneläimillä olisi rauha niiden lisääntymisajan aikana. Vaikka koira ei olisi kiinnostunut linnuista, suhtautuvat linnut koiraan kuin mihin tahansa petoon, ja kaikkoavat helposti pesimispaikalta.

Talin kentän alueella pesii yli 60 lintulajia, joten annetaan heille pesimisrauha.

Kuva: Mika Mikkilä